Sådan planlægger du et nyt badeværelse 

Redaktionen VVS Leave a Comment

Selvom et nyt badeværelse ofte strækker sig over de færreste kvadratmeter i huset, kan det være en dyr og kompliceret affære at få et nyt bad eller at få foretaget ombygning af badeværelse og toilet. 

Derfor skal du allerede træffe dine store beslutninger, før du kontakter en håndværkervirksomhed til at håndtere ombygningen af badeværelset. Det er nemlig dyrt at lave om, når der først er lagt tidsplaner og indkøbt materialer.  

Det skal du overveje 

Ved ombygning af et eksisterende badeværelse skal du tage stilling til, hvor meget der skal bygges om. 

– Kan fliser eller nogle af sanitetselementerne genbruges eller skal alt udskiftes?  

-Skal du have et helt nyt bad, hvilke materialer giver så bedst mening, og skal der indarbejdes gulvvarme, særlig belysning eller andet?  

Uanset projektets omfang, skal svarene til alle disse spørgsmål findes inden projektopstarten. 

Overvej desuden: 

– Skal badeværelset have den umiddelbare tilgængelige størrelse eller skal du bygge til eller måske sammenlægge flere rum?  

– Hvor mange personer skal anvende badeværelset, og har disse personer tidligere haft savnet nogle ting, der skal indtænkes i den badeværelsesløsning, der er på tegnebrættet?  

Flere moderne baderum har i dag to håndvaske, da flere personer skal anvende det i samme tidsrum, hvilket gør det til en tidsbesparende og konfliktminimerende løsning.  

Skal du bruge hjælp til indretning? 

Når dine behov er dækket, skal du finde ud af, om du har brug for særlig assistance i form af en arkitekt eller indretningsarkitekt. Sådanne personer har særlig erfaring i at gøre rummet funktionelt, så det f.eks. passer til store familier, der har en travl morgen. De vil derfor have blik for elementernes placering og rummets praktiske udfordringer.  

Arkitekterne vil også kunne hjælpe dig med at fastlægge et byggebudget, så projektet ikke bliver dyrere end forventet. Som grundregel bliver byggeprojekter dog altid en smule dyrere end forventet, hvorfor det kan være en fordel at estimere med en 15% højere pris end egentligt udregnet.  

Husk desuden at en stor del af det håndværksmæssige arbejde skal udføres af autoriserede håndværkere som VVS’ere og el-installatører.  

Sidst, men ikke mindst, er det en god idé, hvis du har planlagt at gennemføre en afleveringsforretning. Her gennemgår du resultatet af dit nye baderum eller ombygningen med den hovedansvarlige håndværker eller de enkelte håndværksmestre, der har været involveret i byggeriet. Dette er din garanti for veludført stykke arbejde inden for aftalte deadlines.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.