Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomi

Sådan kan du efterisolere huset udefra

At isolere dit hus udefra er mere effektivt end indefra

Der er lavet undersøgelser, som viser, at det er ca. 30% mere effektivt at isolere dit hus udefra, end det er at isolere dit hus indefra. Derfor kan du med fordel sørge for at efterisolere dit hus udefra.

Der er flere gode grunde til, at det kan være meget fornuftigt at få sit hus efterisoleret udefra. Først og fremmest er det en god idé at isolere sit hus udefra, hvis huset ikke har en hulmur, eller hvis din hulmur allerede er blevet isoleret. Det er desuden en god idé at efterisolere dit hus udefra, hvis din facade er utæt, eller hvis den er i så dårlig stand, at du alligevel snart skal have den renoveret.

Hvordan kan jeg efterisolere mit hus udefra?

Hvis du godt kunne tænke dig at komme ordentligt i gang med at efterisolere dit hus udefra, så skal du først og fremmest have fat i en energirådgiver, som kan lave et tjek af dit hus. Det er nemlig en meget svær opgave selv at vurdere hvilken løsning, der er den helt rette til netop dit hus, og derfor bør du have en kyndig fagmand til at komme ud og foretage en vurdering af, hvad der vil være den bedste løsning for netop dig og dit hus.

Når du får en energirådgiver vil han eller hun komme ud til din bolig og tage nogle termgrafiske fotos af dit hus, så du på den måde er i stand til at se, hvor dit hus trænger til isolering.

Der er mange forskellige energirådgivere, som kan hjælpe dig, og hvis du gerne vil have fat i en dygtig energirådgiver eller en bygningssagkyndig, så kan du blot foretage en søgning på nettet efter en person i nærheden af dig, som kan hjælpe dig. Der er desuden også mulighed for, at du kan få en ganske gratis vejledning af en person fra et forsyningsselskab, da disse ofte har bygningskyndige folk ansat, som kan komme ud til din bolig og foretage en vurdering af, hvilken løsning der vil være bedst for netop dig.

Tag kontakt til din husforsikring inden du går i gang med isolering af dit hus udefra

Inden du går i gang med at få gjort noget ved isoleringen i dit hus udefra, så bør du altid tage kontakt til dit forsikringsselskab inden. Der er nemlig risiko for, at din husforsikring ikke går ind og dækker de skader, som du eventuelt kan ske under byggeriet, hvis du ikke har meddelt dit forsikringsselskab om, at du skal i gang med byggeriet. Sørg derfor altid for at have det forsikringsmæssige 100% på plads inden du påbegynder isoleringen af dit hus udefra.

Ofte vil det nemlig forholde sig sådan, at din forsikringspræmie vil stige i forbindelse med byggeriet. Dette skyldes, at der i denne periode er en væsentligt øget risiko for, at diverse skader og ødelæggelser kan forekomme. Det kan desuden også godt gå hen og blive nødvendigt at tegne en tyveriforsikring på diverse byggematerialer og en særlig forsikring, som kan dække de skader, som der eventuelt måtte opstå i forbindelse med dit byggeri.

Forhør dig hos dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvor meget eller lidt din husforsikring dækker.

Find ud af hvor meget af huset du ønsker at efterisolere udefra

Det er vigtigt, at du sørger for at gøre op med dig selv, hvor meget eller lidt du ønsker at få efterisoleret udefra. I visse tilfælde kan det nemlig være nok blot at isolere husets gavle i stedet for ydervægge. Derudover skal du også huske på, at det samtidig er en billigere løsning blot at isolere husets gavle fremfor at skulle isolere alle husets ydervægge.

For at vurdere hvilken løsning der er bedst, skal du undersøge, om det kun er de rum, der støder op til en gavl, som der er kolde.

Hvis man skal efterisolere sit hus udefra, så er der flere forskellige måder, hvorpå dette kan foregå. Det kan blandt andet foregå ved, at man foretager en mineraluldsløsning med puds, eller man kan vælge at bygge et let skelet med isolering samt ny beklædning. Om du skal vælge den ene eller den anden løsning afhænger i meget høj grad af, hvilken hustype du har.

Før at du går i gang med efterisoleringen af dit hus, er du nødsaget til at have fået en tilladelse fra kommunen, da det er et lovkrav. Sørg derfor for at tage kontakt til kommunen for at få din tilladelse inden du påbegynder arbejdet.

Det er en god investering at efterisolere sit hus

Det kan være en rigtig god investering, at man sørger for at efterisolere sit hus. Ved at sikre at ens hus er ordentlig isoleret, kan man nemlig i mange tilfælde spare rigtig mange tusinde kroner om året. Selvom det koster nogle tusinde kroner at købe isoleringsplader og man samtidig også skal bruge arbejdskraft, så er der absolut ingen tvivl om, at det i løbet af nogle år kan være en rigtig god investering, da det kan spare dig for rigtig mange tusinde kroner år efter år på din varmeregning.

Beslut dig for om vinduer og døre skal flyttes i forbindelse med isoleringen

Når du skal efterisolere, skal du vælge om du vil flytte dine vinduer med ud i facaden. Vælger du blot at lade dine vinduer være hvor de er nu, kan du risikere at gå glip af en stor mængde lys, så det er derfor vigtigt, at du sørger for at træffe den rette beslutning, inden du går i gang med arbejdet.

Det kan stærkt anbefales, at du sørger for at få dygtige og professionelle fagfolk til at foretage efterisoleringen af dit hus, da det er meget vigtigt, at det bliver gjort på den helt korrekte måde, og at isoleringen er tæt. Hvis ikke der er isoleret ordentligt, så er der nemlig risiko for, at der kan dannes fugt og senere hen svamp. Efterisolering af ens bolig er bestemt kun gør-det-selv-arbejde, hvis man har en håndværksfaglig baggrund. Ellers bør man helt klart overlade jobbet til professionelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *