Sådan vedligeholder du træterrassen

Redaktionen Boligforbedringer, Hus og have, Nyttige råd Leave a Comment

Hvis du har en træterrasse, som du godt kunne tænke dig bliver ved med at forblive i en god stand, så er det nødvendigt, at du sørger for at vedligeholde den. Dette skal gøres i ny og næ for at undgå, at træet begynder at blive grimt og i værste fald rådner.

Fordele og ulemper ved træterrasser

Når man som nybygger står og skal have lavet en terrasse til sin bolig, så er der to forskellige materialetyper, som terrassen kan være lavet af. Man kan enten vælge at lave sin terrasse af sten, eller man kan være at lave den af træ, og det kan der både være fordele og ulemper ved at gøre. Der er som sådan ikke forskel i prisen. Det koster i store træk det samme at lave en terrasse ud af træ, som det gør at lave den ud af sten, og det er naturligvis også klart, at der findes både sten og træ, som er i forskellig kvalitet, og derfor vil der også være forskellige priser på begge dele. Det kan selvfølgelig både blive lavet af dyrere og lidt billigere materialer.

Hvor ofte bør man vedligeholde sin træterrasse?

Uanset hvilken træsort din træterrasse er lavet af, så bør du sørge for at vedligeholde den. Det kan du gøre ved, at du olierer den minimum hvert 2. År. Hvis du sørger for at passe, pleje og vedligeholde din træterrasse, som kan du uden tvivl forvente, at du kan forlænge dens levealder ganske markant.

På et tidspunkt vil der begynde at voksne skimmelsvamp på træ. Dette er ganske uundgåeligt, og det er helt naturligt, når man har en træterrasse i det danske klima. Dog kan man heldigvis gøre sådan, at der går meget lang tid inden, at den grå overflade og skimmelsvampen vil vise sig, hvis man ellers sørger for at holde sin træterrasse i en stand, som er i orden.

Inden du påbegynder olieringen af din træterrasse

Inden du går i gang med at oliere din træterrasse, så er det en rigtig god idé, hvis du sørger for at vaske din terrasse ordentligt rent først. Det kan du med fordel gøre med lunkent vand. Hvis terrassen i høj grad trænger til en rengøring, og den er særligt beskidt, så kan du eventuelt gøre brug af lidt rengøringsmiddel, som man kan bruge til at rengøre træ med. Når du har rengjort træet (eventuelt med rengøringsmiddel til træ), så skal du efterfølgende lade din træterrasse tørre. Når din terrasse er ved at være tør, så kan du efterfølgende påbegynde olieringen af din træterrasse.

Det er en rigtig god idé, at du sørger for at vedligeholde din træterrasse. På den måde kan du sikre dig, at du har en pæn, flot og præsentabel træterrasse, som du kan få glæde af i mange år frem.

Sådan vedligeholder du træterrassen, så den bliver pæn i mange år frem

Efter du har rengjort din træterrasse, så kan du med fordel slibe den med groft sandpapir. Dette gør, at den får en flot overflade og bliver pæn. Når du skal slibe din træterrasse, så er det altid en god idé at du sørger for at beskytte dig ordentligt mod slibestøvet, da dette godt kan være skadeligt og usundt at indånde.

Når du har været i gang med at slibe, så kan du efterfølgende give din træterrasse træolie, hvilket kan være en rigtig god idé. Når du anvender træolie kan du nemlig modvirke diverse former for sprækker og revner på din træterrasse. Der er desuden også mulighed for at købe diverse olier, som kan hjælpe dig med at reducere mængden af alger og mug på din træterrasse, hvilket du også med fordel kan anvende på din træterrasse.

Valg af nyt gulv i forbindelse med vedligeholdelse af din træterrasse

Der er nogle mennesker, som med tiden ønsker at få et nyt gulv på deres træterrasse, hvilket kan være en ganske fin idé, hvis ens nuværende gulv er gået hen og blevet en anelse slidt. Når du skal ud og finde et nyt gulv til din træterrasse, er det dog blot vigtigt, at du altid sørger for meget nøje et kigge efter noget træ, som er i en ordentlig kvalitet.

Du skal sørge for, at du vælger noget træ, som er i en ordentlig kvalitet, og så skal du naturligvis også sørge for at finde noget, som er i den rette farve, så det kan passe til resten af din terrasse. Der bliver solgt træ i mange forskellige kvaliteter, og det er en rigtig god idé, at du sørger for at finde noget træ, som er i en tilsvarende kvalitet, som resten af din træterrasse, således det hele passer sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.