Sådan vedligeholder du dine havemøbler

Redaktionen Hus og have, Nyttige råd Leave a Comment

Det er vigtigt, at du sørger for at holde dine møbler i en pæn stand. Dette gør først og fremmest, at de fremstår pæne visuelt samtidig med, at de kan holde i væsentligt længere tid, end hvis du ikke sørger for at holde møblerne ved lige.

En god tommelfingerregel er, at du som udgangspunkt skal sørge for at vedligeholde dine havemøbler minimum 1 gang årligt.

Der er et hav af forskellige måder, hvorpå du kan vedligeholde dine havemøbler alt afhængig af hvilke materialer, dine møbler er lavet af. Hvis dine havemøbler er lavet af træ, så kan det være en god idé at slibe dem samt oliere dem. Dette gør, at de fastholder et flot look, og de vil fremstå pæne og i orden.

En god start på rengøring af dine havemøbler er ganske almindelig vand og sæbe. Husk her at bruge en stiv børste, når du skal i gang. Du kan eventuelt hælde en lille smule trærens i spanden med vand, hvis møblerne er beskidte – det løsner snavset.

Hvilke materialer bør du anvende, når du skal vedligeholde dine havemøbler af træ?

Det er en rigtig god idé at anvende kvalitetsprodukter – uanset om der er tale om maling eller olie. Hvis du ønsker at bevare dine havemøbler i ordentlig stand, således de holder mange år frem, ja så kan det kun anbefales, at du skaffer dig både maling og olie, som er i en ordentlig kvalitet, i stedet for bare at finde det, som er så billigt som muligt.

Dette kan nemlig som oftest resultere i, at du ikke opnår et resultat, som er særligt godt sammenlignet med, hvis du havde valgt nogle plejematerialer i en ordentlig kvalitet.

Slibning af dine træhavemøbler efter oliebehandling

Du skal sørge for at slibe dine møbler, inden de bliver malet og olieret. Dette skal gøres for at sikre, at de blive glatte og fine.

Når du skal slibe dine havemøbler, så skal du først starte ud med at bruge groft sandpapir. Dette skal du gøre af 2 omgange, og når du har pudset dine møbler af 2 omgange med groft sandpapir, skal du gå over til fint sandpapir, og bruge det efterfølgende. Husk altid når du sliber, at du skal slibe i træets længderetning (vigtigt!)

Sørg for, når du sliber dine havemøbler, at du løbende får fjernet eventuelle støvrester fra møblerne, for ellers kan du nemlig risikere at støvresterne kan ødelægge det ellers så flotte resultat, som du får, når du maler eller olierer.

For kort at opsummere:

1. Dine havemøbler skal behandles minimum 1 gang årligt.

2. Anvend kvalitetsprodukter, når du skal vedligeholde dine havemøbler, for at få det bedste resultat.

3. Sørg for at udføre vedligeholdelsen af dine havemøbler på en dag, hvor vejret er godt, så forholdene er til, at du kan behandle dine møbler med diverse plejeprodukter.

4. Hvis du har træmøbler, så slib din møbler inden de bliver malet og olieret.

Vedligehold af plastikhavemøbler

Hvis dine havemøbler er lavet af plastik, så vil den bedste med at vedligeholde disse på blot være, at du bruger varmt vand samt universel rengøringsmiddel, og skrubber skidt og snavs af, så dine havemøbler igen kan blive pæne og rene. I langt de fleste tilfælde, vil dette være den bedste løsning.

Husk, når du skal gøre dine havemøbler rent samtidig med brug af stærke rengøringsmidler, at du har handsker, når du gør disse rene. Dette skal du gøre for at sikre, at du ikke får stærkt rengøringsmiddel på hænderne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.