Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiHus og haveNybyggeriNyttige råd

Udskiftning af toilet – sådan gør du det selv

Spar adskillige tusinde kroner om året ved at udskifte dit toilet

Et normalt fungerende toilet skyller omkring 12 liter, mens et vandbesparende toilet typisk skyller mellem 3-6 liter vand – du bør derfor skifte dit gamle toilet, hvis du er interesseret i at spare penge på din næste vandregning.

Sådan gør du

Trin 1

Løsn skruerne på det gamle toilet, så det er muligt at løfte af. Derefter skal al gammelt pakgarn og tætningsmateriale fra muffen fjernes.

Trin 2

Brug en stålbørste til at fjerne snavs og rust i muffen (gerne i forbindelse med en boremaskine). Da der findes mange bakterier i et afløbsrør, anbefales det stærkt at bruge en støvmaske.

Trin 3

De gamle skruehuller fyldes med en cementbaseret spartelmasse eller med kemisk metal.  Derefter slibes de med maskine eller håndkraft, indtil spartlingen er helt gennemtør.

Trin 4

Den indvendige muffe smøres med fedt eller sæbe. Plastmuffen trykkes fast i den gamle muffe. Vær opmærksom på at nogle moderne toiletter kræver, at den gamle muffe skæres af på niveau med gulvet, så der bliver plads i højden til det nye toilet.

Trin 5

Anbring det nye toilet. Toilettet skal være vandret på alle leddene – dette gøres ved hjælp af små kiler. Når toilettet er vandret på alle siderne, skrues spænderne forsigtigt til.

Hvordan tættes mellem gulv og toilet?

Der er flere forskellige måder du kan tætne mellem gulv og toilet. Det kan gøres med en gummi- eller cementfuge hele vejen rundt, ellers kan det gøres med en plastliste på undersiden af toilettet.

Hvilke udfordringer skal du være opmærksom på?

Du skal specielt være opmærksom på, at du med stor sandsynlighed skal bore nye huller, da der ikke er sikkerhed for, at de gamle huller vil passe. Når de nye huller bores, så vær opmærksom på, at hullerne ikke skal bores lige ned – de skal bores med en vinkel på 60 grader (så de skåner svagt).

Derudover bør du også sætte en ny tilslutningsslage på.

Hvilket materiale skal der bruges for at skifte et toilet?
1 stk. toilet
1 stk. prio slange

1 stk. boremaskine

1 stk. bor 6mm
2 stk. svensknøgle
1 stk. multikvik overgang
1 stk. vaterpas

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *