Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Energi og miljøHus og haveNyttige råd

Solcellelamper til haven – vedligeholdelse og råd om valg af solcellelamper

Vælg dine solcellelamper i en ordentlig kvalitet

Solcellelamper kan være et godt valg hvis man skal have udendørs lamper i sin have. Først og fremmest har man mulighed for at spare en del penge, da man ikke skal bruge penge på strøm. Dog kan det være en god idé, at sørge for at vælge nogen, som er i en ordentlig kvalitet, så de ikke går i stykker med det samme.

Vælger man fra starten lamper, som er i en mindre god kvalitet, så går disse med stor sandsynlighed i stykker efter relativt kort tid. Derfor bør du finde dig nogle solcellelamper, som kan holde til noget, og som er i en god kvalitet. Det kan økonomisk set sagtens betale sig, da de i store træk ikke koster dig en rød reje at have stående, eftersom de ikke bruger strøm.

Der er slet ingen tvivl om, at der er meget stor forskel på kvaliteten af solcellelamper. Man vil meget ofte se, at der er mange af de billigere solcellelamper, som vil gå i stykker efter meget kort tid, mens der vil være mange af de dyrere kvalitetslamper, som er i stand til at holde i rigtig mange år.

Hvis man skal se det ud fra et økonomisk perspektiv, så kan det i det lange løb godt betale sig at vælge en lidt dyrere model frem for den billigste model, du kan finde. Du skal nemlig huske på, at der ikke vil være noget strømforbrug, når du vælger en solcellelampe, og når der ikke er det, så vil den på sigt kunne tjene sig selv hjem – hvis den altså holder. Sørg derfor for at vælge en flot solcellelampe, som vil passe godt til den have, du har.

Solceller kan ikke altid erstatte almindeligt lys

Når man skal købe solcellelamper til sin have, så skal man altid huske på, at solcellelamper ikke vil kunne erstatte rigtigt lys. De kan ganske enkelt ikke lyse ligeså stærkt op som almindelige lamper, og derfor skal man som udgangspunkt købe sine solcellelamper til haven for at have en hyggelig belysning. 

Når du skal skille dig af med din solcellelampe

Hvis eller når din solcellelampe på et tidspunkt skulle ske at gå i stykker, så er det vigtigt, at du sørger for at skille dig af med den på den mest miljørigtige måde. En solcellelampe indeholder nemlig en række giftige stoffer, som gør, at du ikke må smide den i skraldespanden. Derfor kan du med fordel sørge for at tage din solcellelampe med, næste gang du skal på lossepladsen.

Sådan vedligeholder du dine solcellelamper

Det er vigtigt, at du vedligeholder dine solcellelamper godt, så de er i stand til at holde i lang tid. Hvis du har været ude at købe en ny solcellelampe i rustfrit stål, så skal du regne med, at din lampe med tiden vil få en mere og mere mat farve. Når din solcellelampe skal placeres udendørs, så er det en god idé, hvis du sørger for at aftørre den med syrefri olie. Hvis du gør det, så kan du nemlig undgå rustlignende afløbninger, som der godt kan opstå, selvom der er tale om rustfrit stål.

Fordelen ved at gøre brug af syrefri olie er, at olien vil trænge helt ind i alle sprækker og samlinger i lampen, hvor den vil beskytte lampen mod rust, når den står udenfor. Derudover er en syrefri olie samtidig også vandfortrængende, og det gør, at brugen af olie yderligere vil have en beskyttende virkning.

One thought on “Solcellelamper til haven – vedligeholdelse og råd om valg af solcellelamper

  • Kirsten Larsen

    Jeg købte fire af disse solcelle lamper sidste efterår: http://solarcamp.dk/belysning-17/solcellelamper-i-rustfrit-staal-saet-af-2-spyd-p94

    De lyser fuldt ud lige så stærkt som andre havelamper jeg har prøvet, og de virkede også fint om vinteren. (jeg tror de er designet i England, eller noget…)

    Der er ingen af dem der er gået i stykker endnu. Jeg krydser fingre for at de bliver ved med at du! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *